ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
به گفته متخصصان، قارچها منبعی غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک میکنند...
ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری
سینه مرغ آبپز شده: یک عدد بزرگ
کره: 150 گرم
هزاران سال است که قارچ، هم به عنوان ماده غذایی مناسب و هم برای اهداف و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه هم به صورت طبیعی در مناطق کوهستانی و مرطوب میروید و هم به صورت گلخانهای پرورش داده میشود. قارچها فاقد ریشه، ساقه و برگ هستند. به علت فقدان سبزینه، قادر به سنتز مواد آلی نیستند در نتیجه به صورت ساپروفیت روی مواد آلی مرده گیاهی و جانوری یا به صورت انگل روی یاختههای زنده یا داخل آنها زیست میکنند. بیش از 90 نوع قارچ خوراکی تولید میشود و اغلب آنها در گروه سبزیجات قرار میگیرند.
قارچها به صورت سمی نیز در طبیعت وجود دارند. هرچند از نظر شکل ظاهری قابل تشخیص هستند ولی حتما به این نکته توجه داشته باشید که قارچها را از مراکز مطمئن خریداری کرده و از مصرف قارچهای پلاسیده و تغییر رنگ داده خودداری کنید.
به گفته متخصصان، قارچها منبعی غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک میکنند. علاوه بر این، برای این که تمام مواد مغذی به بهترین صورت از مواد غذایی جذب شوند بدن نیاز به ویتامینهای گروه B دارد و قارچ دستهای از این ویتامینها را میتواند تامین کند. قارچها منبع سرشاری از ربیوفلائین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتیاکسیدانی است که با همکاری ویتامین E سلولها را از تاثیرات آسیبرسان و مخرب در امان نگه میدارد.
همچنین مصرف سلنیوم در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا 65 درصد کاهش میدهد. همچنین قارچها منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب میشوند و میتوان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد. با وجود خواص سرشاری که این خوردنی دارد، متخصصان تغذیه توصیه میکنند اشخاصی که نمیخواهند از گوشت استفاده کنند، برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمیتوانند قارچ را جایگزین آن کنند .