ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
مواد لازم:
شیر سرد=یک و 3/1 پیمانه
تخم مرغ =3عدد
کره=400گرم
خمیرمایه=یک قاشق سوپخوری
شکر=55گرم
نمک=2/1 قاشق چایخوری
کره ى آب شده یا روغن مایع =100گرم
آرد=700گرم
طرز تهیه :
1. اول آرد و خمیرمایه و نمک را باهم مخلوط میکنیم و کنار میزاریم.
2. در ظرفی جداگانه شیر و تخم مرغ ها و شکر و روغن مایع را مخلوط میکنیم.
3.
بعد در وسط آردها یک گودی درست کرده و مواد (روغن و تخم مرغ ...)که با هم
مخلوط کردیم را وسط آردها میریزیم -وهم میزنیم تا مواد خمیر شوند.
4.
خمیر را حدود 5 تا8 دقیقه خوب ورز میدیم-خمیر اولیه نسبتا سفت هست –اگر
زیاد سفت بود 2 ق غ آب اضافه میکنیم و اگر شل بود به همین اندازه آرد اضافه
میکنیم-خمیر را استراحت میدیم تا حجمش 2 برابر شود-5. در این فاصله 400گرم
کره را روى نایلن رنده کرده-یک نایلن دیگر هم روی آن مى اندازیم و وردنه
میکشیم تا به شکل مربع در بیاد.
6. خمیر که ورآمد روى سطح را آرد پاشی
کرده و خمیر را روی سطح باز میکنیم از 4 طرف-وسط خمیر باید برجسته تر
باشد-کره ى سرد را وسط خمیر میزاریم و مثل بغچه خمیررا میبندیم-آرد اضافه
را از روى خمیر پاک میکنیم-با وردنه به صورت ضربه اى روى خمیر میزنیم و بعد
شروع به وردنه کشیدن میکنیم تا خمیر باز شود در حین کار زیر خمیر را چند
دفعه آردپاشی میکنیم تا کره بیرون نزند.
7. خمیر را زیر و رو میکنیم چند
دفعه تا از یک طرف به خمیر فشار نیاید.2سر خمیر را وسط میاریم و تا میکنیم
ودر نایلن 20دقیقه در یخجال میزاریم این مراحل را 4 دفعه انجام میدیم-بعد
از مرحله ى چهارم خمیر را پهن کرده و اطرافش را با چاقو میبریم .بعد خمیر
را به صورت مربع یا مستطیل برش میزنیم و شکل میدهیم وسطشان هم کرم
میزاریم-20 دقیقه توى سینى استراحت میدیم تا خمیر 2 برابر شود-یک تخم مرغ
را با شکر مخلوط کرده و روى شیرنى ها میکشیم کنجد میباشیم -در فر از قبل
کرم شده -طبقه ى وسط-حرارت 190-20دقیقه-بعد از پخت روى شیرنى ها شهد یا عسل
ر قیق شده میزنیم تا شیرنى ها براق شوند.
نکته=وردنه نباید از روى خمیر بایین بیاد جون لایه ها به هم می جسبند و خمیر از هم باز نمیشه
(دستور انحصاری آشپزآنلاین)