ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
یکی از متداولترین
خورشها در مناطق سردسیری کشور – بهخصوص در ماه رمضان – خورش آلو و هویج
است.
آلو به علت داشتن طعم ترش، در این غذا چاشنی مناسبی در کنار هویج
شیرین خواهد بود.
مواد لازم برای 6 نفر:
- گوشت خورشی 350 گرم
-
هویج 500 گرم
- آلو بخارا 100 گرم
- پیاز، یک عدد
- شکر، یک قاشق
سوپخوری
- رب گوجه فرنگی، یک قاشق سوپخوری
- پودر زعفران، یک قاشق
چایخوری
- زردچوبه، یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1 – ابتدا
هویجها را شسته و پس از پوست گرفتن، آنها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس
در تابهای مقداری روغن بریزید و بگذارید روغن داغ شود. هویجهای خلال شده
را داخل روغن بریزید و سرخ کنید. پس از اینکه خلال هویج کمی تغییر رنگ پیدا
کرد، شعله زیر تابه را خاموش کرده و تابه را کناری بگذارید.
2 – آلو
بخاراها را داخل کاسه کوچکی خیس کنید و پس از شستن آنها، مقداری آب داخل
کاسهای بریزید و بگذارید آلوها خوب خیس بخورند.
نکته: میزان آلو بستگی
به ذائقه شما و افراد خانوادهتان دارد؛ بنابراین میتوانید مقدار استفاده
از مواد لازم را – که ذکر شد – کمتر یا زیادتر کنید.
3 –
پیاز را پوست بگیرید و پس از شستن، به صورت خلالی خرد کنید. سپس در
قابلمهای که برای طبخ خورش آماده کردهاید، مقداری روغن بریزید و روی
حرارت اجاق گاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز را داخل آن بریزید و
بگذارید سرخ شود. زردچوبه را هم به پیاز اضافه کنید.
از طرف دیگر در این
فاصله زمانی، گوشت را بشویید و به اندازه مناسب برای خورش خرد کنید و سپس
در مراحل پایانی سرخ شدن پیازها، به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا
تکههای گوشت در روغن تفت داده شوند. پس از آن زعفران را نیز اضافه کنید.
4
– مقداری آب جوش در قابلمه حاوی گوشت و پیاز داغ بریزید و در قابلمه را
بگذارید و صبر کنید تا گوشت به طور کامل بپزد. بعد از حدود 45دقیقه و با
پخت کامل گوشت، در قابلمه را بردارید و آلو بخارای خیس شده را به آن اضافه
کنید.
نکته: شما میتوانید آلوها را در ظرف دیگری به صورت جداگانه
بپزید و پس از پخته شدن به گوشت اضافه کنید. با این حال روش پخت پیشنهادی -
یعنی پختن به همراه گوشت – باعث طعمدار شدن خورش میشود.
5 – پس از
اضافه کردن آلو، حدود 20 دقیقه دیگر حرارت دادن را ادامه دهید تا آلو بپزد.
سپس هویجهای خلال شده را به همراه شکر به مواد اضافه کنید.
نکته:
مقدار شکر نیز مانند آلو به ذائقه شما بستگی دارد.
6 – در مرحله پایانی،
رب را در تابه کوچکی به صورت جداگانه کمی سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته
شود و سپس به مواد اضافه کنید. میزان حرارت شعله را کم کنید و بگذارید به
مدت یک ربع دیگر جوش بزند. حالا دیگر خورش آماده است.
نکته: اگر وقت
شما تنگ است و میخواهید خورش زودتر آماده شود، میتوانید پیاز و زردچوبه
را در روغن داخل دیگ زودپز سرخ کرده و سپس گوشت را در مخلوط پیاز داغ و
زردچوبه بریزید و بعد از کمی تفت دادن و اضافه کردن زعفران و مقداری آب، در
دیگ زودپز را ببندید و بگذارید گوشت بپزد. پس از پختن گوشت، بقیه مواد
یعنی آلو، هویج، شکر و رب را اضافه کنید و بگذارید به مدت 30 دقیقه دیگر
نیز بپزد.