تفریحی ,سرگرمی ,عکس عاشقانه ,مطالب خواندنی, مدل لباس 2019 ,lovefun

گالری عکس ,مدل لباس, آرایشگری ,اس ام اس های جدید, مسائل زناشوئی, عاشقانه ,عکس فانتزی

تفریحی ,سرگرمی ,عکس عاشقانه ,مطالب خواندنی, مدل لباس 2019 ,lovefun

گالری عکس ,مدل لباس, آرایشگری ,اس ام اس های جدید, مسائل زناشوئی, عاشقانه ,عکس فانتزی

وقتی افسردگی مردانه میشود


جام جم آنلاین: افسردگی بیماری بسیار شایع ، طولانی مدت و مزمن است که در سراسر دنیا وجود دارد و شیوع آن آنقدر زیاد است که مانند یک سرماخوردگی اپیدمی دارد.



Click the image to open in full size.



افسردگی علائم بسیار متفاوت و پراکندهای دارد و معمولا تشخیص آن در عین اینکه خیلی شایع است، ممکن است کمی سخت باشد و افراد نسبت به این بیماری بیتوجهی کنند.


افسردگی در زنان دو برابر مردان است اما نکتهای که وجود دارد این است که وقتی افسردگی مردانه میشود و پدر خانواده در غم فرو میرود، زندگی از نظر اعضای خانواده بیرنگ میشود و میتوان گفت افسردگی پدر بر زندگی کل خانواده سایه میافکند و به نوعی شادی از زندگی رخت بر میبندد.

نکتهای که در مورد افسردگی در مردان وجود دارد این است که طول مدت این بیماری در آقایان سختتر و طولانیتر است، حال آنکه این بیماری در خانمها خیلی بهتر و زودتر فروکش میکند و کنترل میشود. تفاوت دیگری که در این بیماری بین مردان و زنان وجود دارد این است که مردان بسختی به دکتر مراجعه میکنند.
دکتر علیرضا ظهیرالدین، روانپزشک عضو هیات علمی دانشگاه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دراینباره میگوید: اگر بخواهیم تفاوتی میان افسردگی زنان و مردان بگذاریم، در رابطه با بیماری تفاوت وجود ندارد اما در درمان بیماری نکاتی متفاوت وجود دارد. آقایانی که افسرده میشوند درمانشان خیلی سختتر و طولانیتر است، حال آنکه خانمها خیلی سریعتر و راحتتر به درمان جواب میدهند. آقایان معمولا به علت خود درمانیهایی که میکنند، بیماریشان مزمن میشود؛ در واقع پروسه درمان طولانیتر خواهد شد.

وی میافزاید: خانمها خیلی سریعتر به پزشک مراجعه میکنند و سریعتر درمانشان شروع میشود و لذا سیر بیماری بهتر کنترل میشود. از سوی دیگر خانمها در رابطه با مراجعه به پزشک و حفظ سلامتیشان عاقلانهتر و در واقع علمیتر برخورد میکنند، اما آقایان به دلایل مختلف دیدگاه مثبتی نسبت به درمان بیماریهای جسمی و ذهنیشان ندارند و معمولا زمانی که آقایان به پزشک مراجعه میکنند، بیماری خیلی پیشرفت کرده است.

درباره مدیریت به توافق برسید
این عضو هیات علمی دانشگاه در مورد اینکه پایین آمدن جایگاه مدیریتی در مردان سبب افسردگی شده است نظر مثبتی ندارد و میگوید: درست است در خانوادههایی که مرد تصمیمگیرنده و مدیر منزل بوده و حال مدیریت از او گرفته شده است، همراه با احساس ناتوانی، همراه با احساس تحقیر باشد، ممکن است که ایجاد ناراحتی و افسردگی نماید ولی اگر افراد به توافق و تفکیک وظایف برسند معمولا افسردگی ایجاد نمیشود.

اگر فرد در محل کارش نیز تحت فشار باشد مطمئنا دچار افسردگی میشود. به طور کلی هر فردی اگر در شرایطی قرار بگیرد که احساس تحقیر و سرزنش نماید مستعد به افسردگی است.

استرس شغلی
امروزه با توجه به نیاز مادی خانوادهها اضافه کاری یکی از راههایی است که مردان جهت افزایش توان مالی برای تامین زندگی آن را پذیرفتهاند و در کنار این امر از استرسهای خاص رنج میبرند.
دکتر ظهیرالدین در این خصوص میگوید: استرسها و فشارهای شغلی که میتوانند به سیستم عصبی فشار بیاورند و سیستم عصبی را از حالت تعادل خارج نمایند، در ابتدا ممکن است به صورت اضطراب یا افسردگی خود را نشان دهند. این امر مختص به افزایش زمان کار نیست بلکه مربوط به وجود استرسهای طولانی، یعنی فشارهایی است که از محیط به فرد وارد میشود. اگر این فشارهای عصبی طولانی باشد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث اختلال در عملکرد آن میشود.
به گفته وی کار زیاد، صداهای بیش از حد، تصاویر و صحنههای ناراحتکننده طولانی و هر عاملی که مغز را تحت تاثیر قرار دهد و موجب فعالیت بیش از حد مغز باشد ممکن است باعث اختلال در عملکرد شود که یکی از این حالات اختلالات افسردگی است.
دکتر ظهیرالدین درباره شیفت کاری میگوید: شیفت کاری یکی از عوامل بسیار مهمی است که میتواند ایجاد افسردگی و مسائل عصبی کند. مثلا در افرادی که یک شب بیدار هستند یک شب خواب، دوشب بیدارند، روز بعد صبح کاری دارند، به نوعی فرآیند خواب و بیداریشان نامنظم است. شیفت کاری و تغییر در شرایط کاری میتواند مسالهساز شود و مشکلات عصبی ایجاد کند.

معمولا برای این افراد مزایایی را در نظر میگیرند تا روز بعد حتما استراحت داشته باشند اما ممکن است خود افراد به خاطر مسائلی که دارند آن روز را نیز در جای دیگر کار کنند. نکته قابل توجه اینجاست که باید بدانیم مغز ما عادت دارد به طور ثابت یک ساعتی از شبانه روز را بخوابد. اگر این نظم به هم بخورد مشکلساز میشود مگر اینکه فرد به طور ثابت شغلی را انتخاب کند که شب بیدار باشد و روزها بخوابد. این ضررش کمتر است به این دلیل که یک روال خاصی را طی میکند.

کاهش میل جنسی از علائم افسردگی
یکی از علائم افسردگی کاهش میل جنسی یا ناتوانی جنسی است و زمانی که درمان بیماری صورت گیرد خود به خود برطرف میشود. گاهی اوقات برعکس، فرد به خاطر اینکه تحت فشارهای جنسی است و شرایط خاصی در خانوادهاش است نمیتواند از این جهت احساس راحتی داشته باشد و مجبور است که خودش را تحت کنترل و فشار قرار دهد. در واقع هر گاه فرد در محیط استرس طولانی مدت داشته باشد و تحت فشار باشد به سیستم عصبی وی آسیب وارد خواهد شد.

وی میگوید: مسائل جنسی هم یکی از آن فشارهاست که وقتی براحتی و خوبی تامین نشود فشار ایجاد میکند. هم در آقایان و هم در خانمها فشار طولانی مدت ممکن است باعث اضطراب و افسردگی در افراد شود. تستسترونی که در تمام موجودات نر وجود دارد بیشتر در پرخاشگری دخالت دارد و افراد به خاطر وجود آن هورمون پرخاشگر و عصبیتر میشوند.

به پزشک مراجعه کنید
این روانشناس توصیه میکند: در بهترین حالت، خانمهایی که با مردان افسرده زندگی میکنند، شوهرانشان را با ملایمت و رفتار مناسبی راضی نمایند و به عنوان مشاوره به نزد روانپزشک یا مشاور مراجعه کنند تا با مشاوره کمکم از لحاظ شناختی دیدگاه شان اصلاح شود. فرزندان نیز در این مواقع پدر و مادرشان را برای آرامش به یک مشاوره دعوت نمایند. دوستان در این میان نقش بسیار مهمی دارند. مراجعه به پزشک اعصاب و روان صرفا این نیست که فرد تعادل ذهنی را از دست داده است.
او با بیان اینکه خواب مناسب و کافی، رژیم غذایی مناسب، مصرف میوهها، ورزش کردن و ندیدن اتفاقات و صحنه هایی که استرسآور هستند، به درمان افسردگی مردان کمک میکند، میگوید: افراد نباید خود درمانی کنند. به محض احساس اختلال در عملکرد ذهنی و شغلی حتما به مشاوره مراجعه کنند و اطرافیان بیمار هم باید شرایط او را درک کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد