کاشت ناخن این روز ها توجه بسیارى از خانم ها را به خود جلب کرده است. این روش شایده ساده ترین و تندترین راه برای بدست آوردن ناخنهای زیبا باشد ولی علاوه بر گران بودن گاهی اوقات خطرناک و همچنین راه حلی همیشگی نیست.
در مورد ناخنهای خود و بهداشت آنها چه میدانید؟
متاسفانه، روند روبه رشد استفاده از ناخن هاى مصنوعى و کاشت ناخن دایمى و موقت در چند سال اخیر، باعث گشته تا اصول مراقبت از ناخن ها به استفاده از مواد ترمیم کننده و نگهدارنده محدود شود و اصول حفاظت کلى ناخن هاى طبیعى که همانا بهبود شرایط نگهدارى و تغذیه اى فرد است، به کلى فراموش شود.
یکى از مهم ترین دلایل گرایش خانم ها به کاشت ناخن را مى توان باورهاى عامیانه و اشتباه دانست. اغلب تصور مى کنند، کاشت ناخن در مقاوم ساختن ناخن هاى طبیعى شکننده و فاقد استحکام نقش موثرى دارد، در صورتى که ناخن هاى مصنوعى کاشته شده به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده نظیر متاکریلات نه تنها موجب تقویت ناخن هاى طبیعى نمى شوند، بلکه در دراز مدت منجر به پیدایش واکنش هاى دردناک و شدید از قبیل عفونت هاى پوستى اطراف ناخن، شل شدن و حتى افتادن ناخن مى گردند.
علاوه بر این، چسب هاى مورد استفاده در کاشت ناخن نیز باعث لایه لایه شدن و نهایتاً شکستگى ناخن مى شوند.
بسیارى نیز گمان مى کنند که ترک خوردگى و پوسته پوسته شدن ناخن هایشان به دلیل کمبود کلسیم مى باشد، حال آنکه شکنندگى ناخن به علت سستى ساختمان شیمیایى ناخن ها یا بنیان هاى سولسفودى خود ناخن مى باشد نه کاهش میزان کلسیم در بدن!
ً به خانم ها توصیه مى شود به جاى پرداخت هزینه هاى گزاف براى کاشت ناخن و یا گوش سپاردن به گفته های غیر علمى و ناآگاهانه، توصیه هاى پزشکى را در جهت مقاوم نمودن ناخن هاى طبیعى به کار ببندید.
از آنجا که بدى تغذیه باعث پوست انداختن، ترک برداشتن یا شکستن ناخن ها مى شود، به نوع رژیم غذایى خود اهمیت بیشترى بدهید.
ویتامین A نقش مهمى در استحکام ناخن ها ایفا مى کند. این ویتامین در هویج، جگر، کره، پنیر، شیر، زرده تخم مرغ و سبزیجات تازه به وفور یافت مى شود.
مصرف گوجه فرنگى، کیوى، مرکبات و کدو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادى ویتامین ث نقش مهمى در ترمیم ناخن و پوست هاى ترک خورده ایفا مى کند. از کمبود ویتامین هاى گروه B، کلسیم و دیگر مواد معدنى غافل نشوید.
اگر قصد کاهش وزن دارید، حتماً در رژیم غذایى تان از میوه و سبزیجات بیشتر استفاده کنید. علاوه بر نوع تغذیه، از عواملى که باعث تشدید آسیب هاى رسیده به ناخن مى شوند، دورى کنید و تا یکى دو ماه از لاک استفاده نکنید.
در هنگام کار با مواد شوینده و پاک کننده حتماً از دستکش استفاده کنید و همیشه دست ها و ناخن ها را با کرم هاى مناسب، چرب کنید و اگر عادت به خوردن ناخن دارید، آن را ترک گویید.
ایجاد تغییر رنگ یا لکه هاى سفید بر روى ناخن نیز مى تواند به چند دلیل باشد که عبارتند از: ۱- کاهش میزان پروتئین، ویتامین و مواد معدنى در بدن. ۲- استفاده بیش از حد از لاک و مواد پاک کننده و شوینده. ۳- برخى بیمارى ها نظیر نارسایى کبد، بیمارى قلبى و افزایش سن نیز مى تواند منجر به بروز لکه سفید بر روى ناخن شوند که نیاز به اهمیت ویژه اى دارند.
براى جلوگیرى از بروز آسیب در ناخن هاى پا نیز، کفش هاى مناسب و آسوده بپوشید. از جوراب هاى نخى و استاندارد که اکسیژن کافى را به پوست و ناخن پا مى رسانند، استفاده کنید و سرانجام ناخن ها را همیشه کوتاه و تمیز نگه دارید