۴ اشتباه رایج درباره ختنه

 

۱ ــ خیلی‌ها فکر می‌کنند عمل ختنه مختص مسلمانان است
ایـن ‌طـور نیست. امروزه این عمل در میان مردان غیرمسلمان نیز نسبتا رواج پیدا کرده و علتش چیزی نیست جز اثبات آثار مفیدش بر سـلامـت مـردان و جـلـوگـیـری از بـیـمـاری‌هـای خـطرناکی مانند ایدز. آمـار‌هـا نـشـان مـی‌دهـد کـه میزان ختنه نوزادان پسر در کشوری مانند آمریکا از ۳۰ درصد (در سال ۱۹۰۰) به ۵۵ درصد (در سال ۱۹۲۵) و بیش از ۷۲ درصـد (در سـال ۱۹۵۰) افـزایـش یـافـتـه اسـت. ایـن مـیـزان در کره‌ جنوبی به بالاترین حد خود در میان کشورهای غیرمسلمان (حدود ۹۰ درصد) رسیده است. ختنه در بسیاری از کشور‌های غیرمسلمان آفـریـقـای غـربـی (نیجریه، غنا، کامرون، سیرآلئون و کنگو)، در برخی کـشــورهــای آفــریـقــای شــرقــی (کـنـیــا، اوگــانــدا و تــانــزانـیـا) و در بـرخـی کشور‌های آفریقای مرکزی و جنوبی هم نسبتا پرطرفدار شده است. در آمریکای مرکزی نیز بسیاری از مردان خانواده‌های طبقه متوسط به بالا در کشور‌هایی نظیر مکزیک و گواتمالا ختنه می‌شوند.
۲ ــ بعضی‌ها خیال می‌کنند درباره فواید طبی عمل ختنه مبالغه می‌شود
هـیـچ مـبـالـغـه‌ای در کـار نـیـسـت!‌ خـتـنـه واقـعـا مـی‌تواند از بروز بـسـیـاری عـفـونـت‌هـا و بـیـمـاری‌هـای خـطـرناک جلوگیری کند و شـیـوع بـیـمـاری‌هـایـی نـظـیـر ایـدز و عـفـونـت‌هـای دستگاه ادراری موجب شده‌ است تا ختنه به عنوان عامل مهمی در جلوگیری از ایـن‌گـونـه بیماری‌ها مدنظر باشد. بررسی‌های سازمان بهداشت جـهـانـی نـیـز نشان می‌دهد که احتمال ابتلای مردان ختنه ‌شده به ایـدز، بـسـیـار کمتر است از احتمال ابتلای مردان ختنه‌ نشده. این بررسی‌ها حاکی از آن است که ختنه ‌شدن تمام مردان طی ۱۰ سال آیـنـده، از حـدود ۲ مـیـلـیـون مـورد جـدیـد ابـتـلا بـه ایـدز جـلـوگـیـری خـواهـد کـرد و ایـن مـسـالـه مـی‌تـوانـد راهـکـار مـهـمی برای کاهش سرعت گسترش ایدز، بویژه در کشور‌های آفریقایی باشد.
۳ ــ مـی‌گویند فواید طبی ختنه فقط در دوران بزرگسالی شامل حال فرد می‌شود
ایـن‌ طور نیست. ۱۲ تحقیق معتبر برای بررسی اثر ختنه در شـیـرخـواران انـجـام شـده و هـمـگـی به این نتیجه رسیده‌اند که خـتـنـه، شـیـوع عفونت‌های ادراری را در شیرخواران مذکر به میزان ۱۰ برابر کاهش می‌دهد. ضمنا با توجه به ‌آن ‌که لااقل یک نـوزاد از هـر ۱۰ نـوزاد نـارس، در نـخـسـتـین ماه زندگی‌اش، در مـعرض ابتلا به عفونت‌ دستگاه ادراری است؛ ختنه می‌تواند نقش بسیار مهمی در سلامت این گروه از نوزادان نیز ایفا کند.
۴ ــ می‌گویند ختنه هیچ عارضه‌ای ندارد
ایـن هـم درسـت نـیـسـت. عـمـل خـتـنـه مـانـنـد هـر عـمـل جـراحی دیـگـری مـمـکـن اسـت عـارضـه‌ داشـتـه بـاشـد: خـونریزی، عفونت، فیستول‌، کیست‌، تجمع لنف، زخم آلت، پل پوستی و چیزهایی از ایـن قـبـیـل. الـبـتـه شـیـوعـش بـسـیار کم است (کمتر از یک درصد) و عـلـتـش هـم مـعـمـولا چـیـزی نـیـسـت جـز انـجـام نادرست این عمل جراحی. پزشکان معتقدند بیشتر عوارض ختنه در اثر ختنه کردن توسط افراد ناوارد به وجود می‌آید و تمام این عوارض، در صورت آمـوزش صـحـیـح فـرد ختنه‌کننده و انجام مراقبت‌های لازم، قابل پـیـشـگـیـری‌انـد. بـروز عـوارض خطرناک‌تر واقعا نادر است، اما به هـرحـال، انـجـمـن آکـادمـی پـزشـکـان خـانـواده آمـریـکـا در فـهـرسـت عوارض این عمل جراحی، از مرگ (یک نفر از هر ۵۰۰ هزار نفر) و قطع آلت تناسلی (یک نفر از هر یک میلیون نفر) نیز نام می‌برد.

روزنامه جام‌جم